Seguidors

dijous, 13 de desembre del 2018

CAN VERDAGUER
Anglès - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XVI-XVII
Descripció:
Immoble de tres plantes i golfes, entre mitgeres, cobert amb una teulada a dues aigües de vessants a façana i cornisa catalana. Pel que fa al seu emplaçament, aquest el trobem ubicat al costat dret del carrer d’Avall. Respon a la tipologia de casa medieval transformada.
La planta baixa destaca pel portal adovellat d’arc de mig punt amb unes dovelles de tamany important i ben escairades.
Pel que fa al primer i segon pis, aquests dos han estat resolts en base a la reproducció del mateix plantejament, és a dir: dues grans obertures rectangulars per pis, amb llinda monolítica conformant un arc pla i muntants de pedra. Les quatre finestres són projectades com a balconades amb les seves respectives baranes de ferro forjat. L’únic aspecte en que es diferencien és en el tamany, ja que les del primer pis són sensiblement majors.
El tercer pis actua com a golfes i està projectat en la façana amb un badiu constituït per quatre arcades de mig punt, una de les quals està tapiada.
Com molt bé deiem al principi, aquest immoble respon a la tipologia de casa medieval transformada. Així ho acredita tant la reformulació de la façana buscant l’entrada de més llum, com l’obertura o transformació de finestres pre-existents en balcons o la disposició d’un badiu en el tercer pis.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada