Seguidors

dimecres, 12 de desembre del 2018

CAN "DEU NOSTRO SENYOR"
Anglès - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Casa de dus plantes datada el 1638. Sobre la gran porta de mig punt trobem la clau amb restes de decoració en relleu. Aquesta fou repicada, llevat de la imatge d'una àguila.

A la llinda any 1638 i una figura que potser una àguila.


A la llinda es pot llegir 
16 PETRVS IHS BECH DEV 40 que traduït es "en nom de Déu Pere Bech Déu 1640"

Enllaç amb informació:

que diu:
Època: segles XVII // XIX
Descripció:
Casa medieval de tres plantes entre mitgeres, coberta amb vessant de dues aigües a façana i situada al costat dret del carrer d’Avall. Respon a la tipologia de casa medieval.
La planta baixa té dues obertures, una finestra rectangular reformada i amb reixat de ferro i la porta principal. Aquesta està emmarcada amb un arc de mig punt de grans dovelles i conserva, a la dovella clau, restes d’un baix relleu.
El primer pis consta de dues finestres, una més gran que l’altra. La més gran està emmarcada amb ampit, muntants i llinda de pedra amb inscripció gravada.
El segon pis té una galeria o badiu de tres finestres en forma d’arcs de mig punt amb pilars i impostes de rajol. La finestra central és més gran que les laterals.
La façana va rebre, a finals del segle XIX, un arrebossat pintat d’un color ocre taronjat amb motius rectangulars vermellosos.
 
Notícies històriques:
A la dovella clau de la porta principal existeix un baix relleu deteriorat on s’aprecia la data de 1638 i la figura d’una au rapaç (potser una àliga) amb les ales desplegades i en acció de menjar.
A la llinda de la finestra major del primer pis hi ha la inscripció següent:
16 PETRVS IHS BECH DEV 40
és a dir, “en nom de Déu, Pere Bech Déu, 1640”.

Altre enllaç amb informació:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada